Mista Kraków (ul. Mistrzejowicka 53) / Victoria Dom (zakład Awiteks) / Smok Development - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
lubi

Re: Mista Kraków (ul. Mistrzejowicka 53) / Victoria Dom (zakład Awiteks) / Smok Development - opinie na forum

Postautor: lubi » 26 kwie 2026, 21:33

Bloki mają wyglądać tak, jak na wizualizacji poniżej.

Obrazek
Wizualizacje: deweloper Victoria Dom

Nie jest to żadna wybitna architektura, ale jednak okna wysokie, więc pomieszczenia powinny być nieźle doświetlone. Balkony nie jakieś specjalnie duże, ale są. Nie wiem co jest na parterze, mam nadzieję, że to lokale usługowe i wejścia do klatek, a nie bramy garażowe.

lubi

Re: Mista Kraków (ul. Mistrzejowicka 53) / Victoria Dom (zakład Awiteks) / Smok Development - opinie na forum

Postautor: lubi » 26 kwie 2026, 21:44

To nie będzie żadne wybitne osiedle, ale też nie musi taki być, bo to nie jest jakaś bardzo reprezentacyjna okolica.

Obrazek
Wizualizacje: deweloper Victoria Dom

Z drugiej strony najtańsze mieszkanie, jakie tam widziałem, to było za 12 200 zł/m2 (w promocji, za większy metraż). Fakt, że są też mieszkania znacznie droższe, ale o atrakcyjności tej oferty decyduje moim zdaniem kwestia ceny, bo pewnie w okolicach 12 000 zł/w tej lokalizacji, to jeszcze nie jest najgorzej, ale dużo więcej to bym chyba nie dał.

ister

Postautor: ister » 07 maja 2026, 10:17

Mam wrażenie, że jeszcze nie tak dawno to był taki skraj Krakowa i w tej okolicy miasto rozumiane, jako zwarta architektutra wielorodzina z sensownym transportem publicznym i usługami, to właśnie tutaj się kończyła, tj. na os. Piastów. To sąsiedztwo jest jednak pewnym plusem tej lokalizacji, dojazd z tej okolicy autobusem w stronę miasta (np. 159), to jest lepszy i częstszy dojazd niż np. z rejonu osiedla Strefa Cegielnia.

oliwia1222

Postautor: oliwia1222 » 19 maja 2026, 2:12

Dla zastanawiających się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji, wypowiem się jako były mieszkaniec bloków obok oraz obecny ich przybytku Viva Piast. Okolica jest spokojna, wszystko powiedzmy w zasięgu ręki, jednak dla zmotoryzowanych proponuję przejechać się Mistrzejowicką o 7 rano. Korki do świateł sięgają zza nowobudowane osiedle, a nowe osiedla i nowi mieszkańcy Zesławic w tym nie pomagają. Dla wrażliwych i niespokojnych na dźwięki, dość pokaźnie słychać przejeżdżające pociągi, nie wiem jaki będzie poziom hałasu jak otworzą S7, ponieważ do drogi jest niedaleko. I pomiędzy nowymi blokami, a takimi krzakami posiedzenia mają lokalni panowie z piwkiem i nie tylko. Co do dewelopera proponuje się zastanowić, bo niższa cena niż w okolicy to jedno, a kwiatki jakie wychodzą to drugie. W najnowszych blokach na Powstańców ciągle są przecieki, wycieki a wybrany przez nich administrator Mkwadrat, również z Warszawy ma wszystko w poważaniu:) Nie ma ani jednego ogólnodostępnego miejsca parkingowego, więc samochody stoją wszędzie. Zieleni prawie wcale nie ma, a jak jest to wcale niezadbana. Do przeniesienia własności czynsz za 40 metrów z wliczoną komórką i miejscem parkingowym wynosił 830 zł!!! W żadnych nowych blokach nie mają takich kwot. Po przeniesieniu obiecywali gruszki na wierzbie, a jest ponad 700. Zarządca jest z góry, przez wiele mieszkań na wynajem bardzo ciężko go zmienić, a krótko mówiąc mają wszystko w dupie. Po ostatnim wycieku zgłoszonym o 8 rano, zaczęli go naprawiać o 22, wyłączając ludziom wodę bez żadnej informacji do 8 rano, a potem do kolejnego wieczora. Firma sprzątająca również od ich spółek, myje klatki do 1 piętra:) Odbiór mieszkania i naprawa usterek to kolejny temat śmiechu warty. Po braku naprawy po miesiącu, pan zajmujący się usterkami stwierdził, że są wszystkie naprawione i żeby się nimi nie przejmować. Tylko prośby i groźby rozpoczęły działanie w tym kierunku. Dla zainteresowanych proponuję się rozejrzeć za innymi deweloperami, bo przez to co napisałem tutaj i jeszcze wiele więcej tego co wyczyniają, mam ochotę sprzedać swoje mieszkanie jak najszybciej.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”