Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
krotek

Re: Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla

Postautor: krotek » 27 maja 2021, 21:31

czemu ostatni raz?

Inwestycja wydaje się być ok, są mieszkania w etapie i IIIb i IV ktore maja okna tylko na "środek" osiedla a nie na drogę o której się tu toczyły ogromne dyskusje. Centralna Develii jest w dużo gorszej lokalizacji wg mnie i lepiej dopłacić

Rak

Postautor: Rak » 27 maja 2021, 21:49

abo kolejnych atalów krakowie za wiele nie będzie, szkoda. Tutaj na alei potrafili też dobre większe mieszkania zrobić z sensownym układem a gdzie indziej (Zabłocie, Przybyszewski) już im się nie chciało jakoś nie wiedzieć czemu.

krotek

Postautor: krotek » 27 maja 2021, 23:34

Ah no tak..

O co chodzi generalnie z gruntem w użytkowaniu wieczystym? Nie miało to być przekształcane?

Miętus

Postautor: Miętus » 28 maja 2021, 7:41

Rak pisze:abo kolejnych atalów krakowie za wiele nie będzie, szkoda. Tutaj na alei potrafili też dobre większe mieszkania zrobić z sensownym układem a gdzie indziej (Zabłocie, Przybyszewski) już im się nie chciało jakoś nie wiedzieć czemu.

Co ty opowiadasz? Atal na P64 w etapach 1,2,4 (zwłaszcza drugim) ma najlepsze układy mieszkań 3-pokojowych (>60m) chyba w całym Krakowie.

Rak

Postautor: Rak » 28 maja 2021, 8:04

Miętus pisze:
Rak pisze:abo kolejnych atalów krakowie za wiele nie będzie, szkoda. Tutaj na alei potrafili też dobre większe mieszkania zrobić z sensownym układem a gdzie indziej (Zabłocie, Przybyszewski) już im się nie chciało jakoś nie wiedzieć czemu.

Co ty opowiadasz? Atal na P64 w etapach 1,2,4 (zwłaszcza drugim) ma najlepsze układy mieszkań 3-pokojowych (>60m) chyba w całym Krakowie.

Owszem sam tak pisałem o 3 pokojowych, są super. To dla mnie średnie mieszkanie, były tam w sumie trzy: małe 2 pok, średnie 3 pok, duże 4 pok.

Jak piszę o większych to ja myślę o 4 pokojowych i więcej. Chciałem tam wziąć 4 pokoje ale z tymi klitami podłużnymi nie było jak i stąd moja frustracja. Na aleji pokoju zrobili znacznie lepsze 4 pokojowe z lepszymi oknami, uwaliło mi to kupno mieszkania tam w P64 i być może już nie kupię w ogóle 4 pokoji po tym wzroście cen : ) Pozostaje mi pogratulować świetnych 4 pokojowych na AL 83.

iti

Postautor: iti » 25 cze 2021, 0:52

A tu kilka zdjęć z budowy osiedla Aleja Pokoju 83.

Obrazek

Może nie są najnowsze i sporo więcej pracy już pewnie wykonano, ale trochę widać na nich skalę tego założenia.

Obrazek

Generalnie, to całkiem podobna mi się, że jest trochę różnorodnie, ale jednak wszystko mniej więcej do siebie pasje.

iti

Postautor: iti » 25 cze 2021, 0:53

Cześć budynków już blisko ukończenia.

Obrazek

A inne jeszcze w znacznie mniej zaawansowanym stadium budowy.

Obrazek

Jak myślicie, obroni się to osiedle? Przydałoby się na nim nieco więcej usług, nie wiecie czy mają być jeszcze w innych budynkach?

LQS

Postautor: LQS » 25 cze 2021, 8:49

Typowy chów klatkowy na wynajem
Współczuje rodzinom które tam beda mieszkać

Martab

Postautor: Martab » 25 cze 2021, 8:55

iti pisze:
Jak myślicie, obroni się to osiedle? Przydałoby się na nim nieco więcej usług, nie wiecie czy mają być jeszcze w innych budynkach?

Według mnie jak dobrze ale tanio wykończysz w Ikei i przetrzymasz z 2 lat to powinieneś zarobić na tym : )

krotek

Postautor: krotek » 25 cze 2021, 23:52

Więcej usług? M1 tuż obok, żabka pod nosem, biurowiec jeden stoi a drugi jest budowany z przestrzenią handlowa na parterze. Mi się wydaje ze wszystko spoko.
Jest to wg mnie jedno z lepszych osiedli w tym momencie właśnie nie na wynajem a do życia z rodzina.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”