Bona Kraków / deweloper Ekopark (Podgórze Duchackie) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Re: Bona Kraków / deweloper Ekopark (Podgórze Duchackie) - opinie na forum

Postautor: Nowy » 07 lip 2026, 21:34

Myślę, że naginasz rzeczywistość to tego, żeby się zgadzała z tezami, które głosisz.

Możesz wierzyć albo nie, ale jak kiedyś kupowałem mieszkanie, to w biurze sprzedaży trzeba się było umawiać na spotkanie z kilkudniowym wyprzedzeniem. Tylko dlatego, że akurat ktoś nie przyszedł albo się spóźniał, udało mi się wbić w kolejkę. Do mieszkania, które mi się spodobało było kilkanaście rezerwacji wcześniej, po kilku dniach dostałem info., że jest do wzięcia. Deweloper nie miał powodu, żeby bawić się w jakieś sztuczki, bo szło na pniu. System sprzedaży był taki, że jak się nie podoba, to żegnamy. To były bardzo tanie i dobre mieszkania, w dobrej lokalizacji, i bez związku z BK2%, bo dużo wcześniej.

Ja wiem, że teraz tak nie ma, jak powyżej, ale to, że ludzie rezerwują mieszkania, choćby ustnie i później ich nie biorą, ani trochę mnie nie dziwi. Innym razem, mniej dawno też miałem dwa mieszkania w rezerwacji, jedno jak zejdzie to lepsze, które było w rezerwacji, ale docelowo chodziło mi o inne.

rooney

Postautor: rooney » 07 lip 2026, 21:43

Nowy pisze:Myślę, że naginasz rzeczywistość to tego, żeby się zgadzała z tezami, które głosisz.

Możesz wierzyć albo nie, ale jak kiedyś kupowałem mieszkanie, to w biurze sprzedaży trzeba się było umawiać na spotkanie z kilkudniowym wyprzedzeniem. Tylko dlatego, że akurat ktoś nie przyszedł albo się spóźniał, udało mi się wbić w kolejkę. Do mieszkania, które mi się spodobało było kilkanaście rezerwacji wcześniej, po kilku dniach dostałem info., że jest do wzięcia. Deweloper nie miał powodu, żeby bawić się w jakieś sztuczki, bo szło na pniu. System sprzedaży był taki, że jak się nie podoba, to żegnamy. To były bardzo tanie i dobre mieszkania, w dobrej lokalizacji, i bez związku z BK2%, bo dużo wcześniej.

Ja wiem, że teraz tak nie ma, jak powyżej, ale to, że ludzie rezerwują mieszkania, choćby ustnie i później ich nie biorą, ani trochę mnie nie dziwi. Innym razem, mniej dawno też miałem dwa mieszkania w rezerwacji, jedno jak zejdzie to lepsze, które było w rezerwacji, ale docelowo chodziło mi o inne.

urobili cię jak ostatniego lamusa ...

i tak, wiem, jak kupiłeś 5 lat temu to jesteś dziś na plus (jeszcze), bo ceny wzrosły ... co nie zmienia faktu, że urobili cię jak lamusa

Nowy

Postautor: Nowy » 08 lip 2026, 9:36

rooney pisze:urobili cię jak ostatniego lamusa ...

i tak, wiem, jak kupiłeś 5 lat temu to jesteś dziś na plus (jeszcze), bo ceny wzrosły ... co nie zmienia faktu, że urobili cię jak lamusa

Widzisz, ja kupiłem wtedy mieszkanie za 4 k/m2, na ostatnim piętrze bloku z widokiem na park i Kraków. Może nieduże, ale świetnie się sprawdziło przez 10 lat, teraz też się sprawdza, choć w innej formie.

Jeśli mnie urobili, to spoko, niech mnie tak urabiają za każdym razem. Możesz mnie porównywać do lamusów, mistrzu zakupu nieruchomości :)

Tylko od tematu odeszła ta dyskusja.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”