Bluszcz Apartamenty Kraków / deweloper Bryksy (ul. Goszczyńskiego, Podgórze) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
rooney

Re: Bluszcz Apartamenty Kraków / deweloper Bryksy (ul. Goszczyńskiego, Podgórze) - opinie na forum

Postautor: rooney » 26 cze 2026, 18:14

luc pisze:
investor pisze:
fjrc pisze:Jeśli to nie blokady dewelopera na stronie, to sprzedaż im idzie znakomicie.
W poprzednim etapie też byly takie podejrzenia ale jednak się sprzedało.
Etap A

75 łącznie
32 sprzedane
5 rezerwacja
38 dostępne

Przecież to bryksiarze.

NIC nie jest sprzedane, w księdze wieczystej nie ma ani jednej umowy deweloperskiej.

Jakkolwiek nie uważam dewelopra Bryksy za firmę budującą najlepiej, raczej za taką, co szuka drobnych oszczędnści, żeby więcej zarobić kosztem późniejszego komfortu mieszkańców, to jednak np. Domsfera 2 dobrze im się sprzedała i informacje na stronie były zgodne mniej więcej z tym, co znikało. A na samą umowę deweloperską też się u nich czekało trochę trochę czasu od dogadania się, co w sumie było na rękę ludziom, bo płatności zaczynały się dopiero po umowie. Ja nauczony doświadczeniem jednak bym zakładał, że jak piszą, że coś sprzedane, to sprzedane. To nie znaczy, że coś tam później nie może wrócić do puli, ale z grubsza się zgadzało.

hahahah

a ja nauczony doświadczeniem, uważam że jest dokładnie na odwrót

luc

Re: Bluszcz Apartamenty Kraków / deweloper Bryksy (ul. Goszczyńskiego, Podgórze) - opinie na forum

Postautor: luc » 26 cze 2026, 21:40

rooney pisze:
luc pisze:
investor pisze:Przecież to bryksiarze.

NIC nie jest sprzedane, w księdze wieczystej nie ma ani jednej umowy deweloperskiej.

Jakkolwiek nie uważam dewelopra Bryksy za firmę budującą najlepiej, raczej za taką, co szuka drobnych oszczędnści, żeby więcej zarobić kosztem późniejszego komfortu mieszkańców, to jednak np. Domsfera 2 dobrze im się sprzedała i informacje na stronie były zgodne mniej więcej z tym, co znikało. A na samą umowę deweloperską też się u nich czekało trochę trochę czasu od dogadania się, co w sumie było na rękę ludziom, bo płatności zaczynały się dopiero po umowie. Ja nauczony doświadczeniem jednak bym zakładał, że jak piszą, że coś sprzedane, to sprzedane. To nie znaczy, że coś tam później nie może wrócić do puli, ale z grubsza się zgadzało.

hahahah

Różnica jest prawdopodobnie taka, że mi zdarzyło się w życiu kupować mieszkania, nie wiem czy tobie na pewno, więc być może doświadczenia mamy różne. Zaklinanie rzeczywistości nic tu nie daje, zobacz na ich poprzednie inwestycje przy Lipskiej albo Bohomolca, pewnie dlatego nie prowadzą ich sprzedaży, bo mają zachomikowane setki mieszkań na czarną godzinę, a mieszkającym tam ludziom pewnie płacą, żeby robili za statystów i udawali, że wszystko sprzedane :D

investor

Postautor: investor » 26 cze 2026, 22:08

luc pisze:
rooney pisze:
luc pisze:Jakkolwiek nie uważam dewelopra Bryksy za firmę budującą najlepiej, raczej za taką, co szuka drobnych oszczędnści, żeby więcej zarobić kosztem późniejszego komfortu mieszkańców, to jednak np. Domsfera 2 dobrze im się sprzedała i informacje na stronie były zgodne mniej więcej z tym, co znikało. A na samą umowę deweloperską też się u nich czekało trochę trochę czasu od dogadania się, co w sumie było na rękę ludziom, bo płatności zaczynały się dopiero po umowie. Ja nauczony doświadczeniem jednak bym zakładał, że jak piszą, że coś sprzedane, to sprzedane. To nie znaczy, że coś tam później nie może wrócić do puli, ale z grubsza się zgadzało.

hahahah

Różnica jest prawdopodobnie taka, że mi zdarzyło się w życiu kupować mieszkania, nie wiem czy tobie na pewno, więc być może doświadczenia mamy różne. Zaklinanie rzeczywistości nic tu nie daje, zobacz na ich poprzednie inwestycje przy Lipskiej albo Bohomolca, pewnie dlatego nie prowadzą ich sprzedaży, bo mają zachomikowane setki mieszkań na czarną godzinę, a mieszkającym tam ludziom pewnie płacą, żeby robili za statystów i udawali, że wszystko sprzedane :D

Przecież te dwie inwestycje były sprzedawane w czasach BK2%. Póki co poprzedniego bluszcza nie wyprzedali, a co chwilę wracają jakieś "niedostępne" mieszkania.

rooney

Postautor: rooney » 27 cze 2026, 15:21

luc pisze:Różnica jest prawdopodobnie taka, że mi zdarzyło się w życiu kupować mieszkania

lol, ile tych mieszkań kupiłeś? Jaki to jest promil rynku? Żaden

rynek nieruchomości do niedawna to była prawdziwa dzicz i dziki zachód, nadal jest wiele do wyprostowania ale dużo udało się już zrobić

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”