Sprzedaż nowych mieszkań na osiedlu Akacjowa Wita w Krakowe / deweloper Atal

Forum dla osób, które kupiły lub chcą dowiedzieć się czegoś więcej o nowych mieszkaniach w inwestycji Akacjowa Wita w Krakowie, za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
tonyxxl

Re: Sprzedaż nowych mieszkań na osiedlu Akacjowa Wita w Krakowe / deweloper Atal

Postautor: tonyxxl » 12 maja 2026, 17:13

Tak spojrzałem z ciekawości na makiete i widać wyraźnie tendencje, że mieszkania z balkonami i oknami od strony Bora to się może sprzedadzą ale na samym końcu i pewnie nie w tej cenie. I się nie dziwię. Tam jest 10-15 metrów do drogi 3-4 pasy w jednym kierunku. Ktoś krytykował Imbramowski, ale tam jest przynajmniej jeszcze jakies 100m odległości do drogi i jeszcze hala na placu oddziela. Tutaj faktycznie może być problem otworzyć okno w lecie, i nie zwariować, bo zaraz pod oknem odbywa sie ciągły potok pojazdów. A ceny jak widze to tam 17-18k/m2 sobie życzą i to nie za kawalerke a za 42 metry. Osobiście bym sobie tego nie robił. Ani to okazja cenowa ani lokalizacyjna. Te mieszkania z widokiem na Centrum jeszcze by uszły, bo dużo bardziej komfortowe pewnie ale to tak za 14-15k. Słaba ta oferta generalnie pod wieloma wzgledami.

Obrazek

Obrazek

Sellie

Re: Sprzedaż nowych mieszkań na osiedlu Akacjowa Wita w Krakowe / deweloper Atal

Postautor: Sellie » 29 cze 2026, 20:31

tonyxxl pisze:Tak spojrzałem z ciekawości na makiete i widać wyraźnie tendencje, że mieszkania z balkonami i oknami od strony Bora to się może sprzedadzą ale na samym końcu i pewnie nie w tej cenie. I się nie dziwię. Tam jest 10-15 metrów do drogi 3-4 pasy w jednym kierunku. Ktoś krytykował Imbramowski, ale tam jest przynajmniej jeszcze jakies 100m odległości do drogi i jeszcze hala na placu oddziela. Tutaj faktycznie może być problem otworzyć okno w lecie, i nie zwariować, bo zaraz pod oknem odbywa sie ciągły potok pojazdów. A ceny jak widze to tam 17-18k/m2 sobie życzą i to nie za kawalerke a za 42 metry. Osobiście bym sobie tego nie robił. Ani to okazja cenowa ani lokalizacyjna. Te mieszkania z widokiem na Centrum jeszcze by uszły, bo dużo bardziej komfortowe pewnie ale to tak za 14-15k. Słaba ta oferta generalnie pod wieloma wzgledami.

Obrazek

Obrazek

Ja komentowałam Imbramowski. Tam tak jak mówisz - chociaż jakaś odległość od Opolskiej jest. Ta inwestycja to jakiś kosmos.
To nie jest warte więcej niż 9-10k za metr, szczególnie od strony drogi. Już uzasadniam dlaczego - nikt tego nie nabędzie dla siebie do mieszkania, to jasne. Sama mieszkam przy Opolskiej i wiem jakie to jest ogromne natężenie hałasu, a mój blok jest daleko od jezdni. To jest hałas karetek czasami nawet i o 1 w nocy. Już pominę debili pierdzących motocyklami dzień w dzień. No szum i hałas jest cały czas, albo człowiek po prostu celowo zacznie ignorować (a jest ciężko, można się dorobić nerwicy), albo nie będzie otwierał okien i się dusił na mikrometrażu :)
Ale czemu nikt za to nie da więcej niż 9-10k? Bo widzę po moim bloku jaka jest rotacja ludzi na wynajem, nikt prawie nie wytrzymuje dłużej niż rok. Więc ktokolwiek sobie to kupi na wynajem to będzie miał rotację wynajmujących przynajmniej raz do roku, jak nie częściej. A każdy miesiąc bez obłożenia to strata 2000-3000 zł. To mieszkanie nie będzie na siebie zarabiać. Byłam w szoku jak zobaczyłam, że tam te bloki tuż przy drodze budują. Po drugiej stronie od Caby już po roku wisiało 4 ogłoszenia na blokach bo ludzie się zczaili, że jednak nie da się tam mieszkać xD Tylko, że Caba była mega tania, a do tego solidnie to zbudowali. To tutaj to mam wrażenie, że nie jest nawet połowa tej jakości.

Wróć do „Akacjowa Wita Kraków (deweloper Atal) - forum mieszkańców osiedla”