Inwestycja wygląda fajnie i to umiejscowienie obok parku. Ale czy Przewóz to nie taki Ruczaj 2.0? Wydaje mi się, że mimo wszystko cena nieadekwatna.
Do tego do przystanku nie jest blisko, a droga wyjazdowa autem chyba też nie jest tam najlepsza? Jak się tam żyje?
Park Residence ul. Lasówka tuż obok Parku Rzecznego Płaszów / deweloper Terra Casa - opinie na forum
-
SteanFujtoru
-
niesasanka
Re: Park Residence ul. Lasówka tuż obok Parku Rzecznego Płaszów / deweloper Terra Casa - opinie na forum
Mieszkam na Płaszowie, ale bliżej Bagrów. Mnie się żyje tutaj bardzo dobrze. Co do okolicy Parku - tam jest teraz lepiej, niż było kiedyś, zanim wybudowano nową drogę. Do przystanku tramwajowego wcale nie jest daleko. Okolica ogólnie fajna do mieszkania, ale zabudowywana z każdej strony, brak miejsc w przedszkolach, szkoły zapełnione na full, brakuje też sklepów typu rossman. Ale gdyby ceny były niższe w Park Residence, to chętnie kupiłabym tam większe mieszkanie, mimo tych minusów związanych z infrastrukturą.
-
claw_of_war
Re: Park Residence ul. Lasówka tuż obok Parku Rzecznego Płaszów / deweloper Terra Casa - opinie na forum
Lokalizacja tej inwestycji – mimo wysokiego budynku tuż obok – jest dla mnie jedną z najlepszych w tej części Krakowa. Duży plus za bezpośredni dostęp do zrewitalizowanego parku i bliskość centrum kultury, gdzie jest masa zajęć dla dzieci (za jakieś 25 zł rocznie). W pobliżu Biedronka i Lidl, a do Atutu przy ul. Galicyjskiej jest szybki dojazd. Do tego bardzo łatwy dostęp do ścieżki rowerowej nad Wisłą, która prowadzi aż do Niepołomic (z małą przerwą). 10-15 minut na nogach na Bagry. Okolica jest co prawda dość gęsto zabudowana, ale mam wrażenie, że mieszkając w tej inwestycji nie będzie się tego mocno odczuwać.
Z jednej strony – ta część Krakowa jest raczej tańsza, a ceny w tej inwestycji są wyraźnie powyżej lokalnej średniej. Z drugiej – samo otoczenie inwestycji jest moim zdaniem naprawdę świetne. Do tego deweloper ma dobrą renomę i sporo udanych realizacji, a sama architektura też wygląda bardzo sensownie. Mieszkania mają mieć 270 cm wysokości, co nadal nie jest standardem. Na plus też duża rowerownia, wózkownia, spore komórki lokatorskie, miejsca z prądem do ładowania bez dodatkowych opłat i klub mieszkańca do wynajęcia na różne okazje. No i są też mieszkania z dużymi tarasami wychodzącymi na park oraz dużymi przeszkleniami.
Szczerze – dla mnie jedynym minusem jest cena. Ale rozumiem, skąd się bierze i patrząc na całość, byłbym w stanie zapłacić jakieś 15–20% więcej niż średnia w okolicy.
Z jednej strony – ta część Krakowa jest raczej tańsza, a ceny w tej inwestycji są wyraźnie powyżej lokalnej średniej. Z drugiej – samo otoczenie inwestycji jest moim zdaniem naprawdę świetne. Do tego deweloper ma dobrą renomę i sporo udanych realizacji, a sama architektura też wygląda bardzo sensownie. Mieszkania mają mieć 270 cm wysokości, co nadal nie jest standardem. Na plus też duża rowerownia, wózkownia, spore komórki lokatorskie, miejsca z prądem do ładowania bez dodatkowych opłat i klub mieszkańca do wynajęcia na różne okazje. No i są też mieszkania z dużymi tarasami wychodzącymi na park oraz dużymi przeszkleniami.
Szczerze – dla mnie jedynym minusem jest cena. Ale rozumiem, skąd się bierze i patrząc na całość, byłbym w stanie zapłacić jakieś 15–20% więcej niż średnia w okolicy.
-
claw_of_war
Opublikowali już listę mieszkań i ceny: parkresidencekrakow.pl
Ceny Netto- sprytnie ; )
Trzeba doliczyć VAT
Trzeba doliczyć VAT
-
claw_of_war
Podobno to błąd na stronie i mają poprawić.
claw_of_war pisze:Podobno to błąd na stronie i mają poprawić.
OK, poprawili
Muszę przyznać, że nawigowanie po ich stronie z ofertą, to dla mnie męka, żeby dotrzeć do konkretnego mieszkania, jego planu, to trzeba się naklikać, ale ogólnie bloki dosyć ładnie się prezentują na wizualizacjach.

Wizualizacja: deweloper Terra Casa
Jakieś takie rozsądniejsze wysokości, niż bloki inne nowe bloki przy ul. Lasówka, do tego chyba deweloper Terra Casa zamierza na osiedlu Park Residence postawić też jakąś rzeźbę pomiędzy blokami. Bardzo fajna idea, z tego co pamiętam, to ta sama firma zrobiła to przy swojej inwestycji przy ul. Poznańskiej w Krakowie i wygląda to bardzo efektownie.

Te tarasy na ostatniej kondygnacji całkiem przyjemne, choć też nie jakoś bardzo duże. Natomiast układy mieszkań bardzo różne, moim zdaniem np. większe mieszkania mogłyby być lepsze znacznie. Np. mieszkanie 5-pokojowe na prawie 86 metrach kwadratowych. Ale co z tego, skoro najmniejszy pokój (nazwany gabinetem) ma 5,29 m2, natomiast salon ma prawie 35 m2 i do tego dwa osobne balony po 2,23 m2 każdy. No jednak z tego metrażu chciałoby się więcej.
Na dzisiaj na stronie widzę dostępnych 108 mieszkań dostępnych, nie wiem, ile było na samym początku i ile sprzedali.

Jakieś takie rozsądniejsze wysokości, niż bloki inne nowe bloki przy ul. Lasówka, do tego chyba deweloper Terra Casa zamierza na osiedlu Park Residence postawić też jakąś rzeźbę pomiędzy blokami. Bardzo fajna idea, z tego co pamiętam, to ta sama firma zrobiła to przy swojej inwestycji przy ul. Poznańskiej w Krakowie i wygląda to bardzo efektownie.

Te tarasy na ostatniej kondygnacji całkiem przyjemne, choć też nie jakoś bardzo duże. Natomiast układy mieszkań bardzo różne, moim zdaniem np. większe mieszkania mogłyby być lepsze znacznie. Np. mieszkanie 5-pokojowe na prawie 86 metrach kwadratowych. Ale co z tego, skoro najmniejszy pokój (nazwany gabinetem) ma 5,29 m2, natomiast salon ma prawie 35 m2 i do tego dwa osobne balony po 2,23 m2 każdy. No jednak z tego metrażu chciałoby się więcej.
Na dzisiaj na stronie widzę dostępnych 108 mieszkań dostępnych, nie wiem, ile było na samym początku i ile sprzedali.
Kilka dni temu stawiali tam żurawie w wykopie, sporo też już na dnie było zrobione.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”