klientkrk pisze:wicek13 pisze:Wlasnie potwierdzono mi ze ta część miedzy I a IV etapem ma byc przeznaczona na część biurową. Czy zna ktoś rozsądną alternatywę dla tego osiedla? Zalezy mi na parterze z ogródkiem w miarę spokojnym miejscu bez korka przez środek osiedla.
Rozważaliśmy jeszcze Górke Narodową ale zanim zrobią tam droge jakaś ro?sadna to minie jeszcze min. pare lat. :/
Przypuszczam, że droga "osiedlowa" będzie miała parę progów zwalniających które raczej odciągną od niej ruch.
Mogę sie mylic, ale na takich drogach chyba nie można wstawiać progów zwalniających
Tutaj z forum mieszkańców:
Odpowiedź od Atal w zakresie drogi wewnętrznej.
"Droga łącząca al. Pokoju z projektowanym rondem w ul. Centralnej, zgodnie z zapisami Miejscowego Planu Zagospodarowania Przestrzennego "Czyżyny-Łęg", ma być docelowo drogą publiczną klasy lokalnej.
Inwestorem przedmiotowej inwestycji jest Prezydent Miasta Krakowa działający przez Dyrektora Zarządu Dróg Miasta Krakowa.
Planuje się realizację drogi przed końcem I połowy 2022r.
Natomiast docelowa organizacja ruchu, zostanie wykonana zgodnie z projektem zatwierdzonym przez Miejskiego Inżyniera Ruchu, który zostanie wykonany na późniejszym etapie realizacji drogi."