Ogrody Glogera Kraków (etap II) / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
KKołłątajówka

Re: Ogrody Glogera Kraków (etap II) / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum

Postautor: KKołłątajówka » 01 lip 2026, 14:55

Wiadomo, o gustach się nie dyskutuje, ale dla mnie te bloki są dziwne. Powiedziałabym wręcz, że niepokojąco dziwnie.
Acz nie potrafię znaleźć słów, aby powiedzieć, co z nimi jest nie tak xd

Byłam tam ostatnio. To, co wyróżnia tę okolicę, to pięknie zagospodarowany teren. Te kwiatowe dziedzińce we wszystkich nowych inwestycjach są sztos! Ogrody Glogera w nich królują.

Edit: O, już wiem! Wyglądają trochę jak kontenery na stoczni XD

gniotek

Re: Ogrody Glogera Kraków (etap II) / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum

Postautor: gniotek » 01 lip 2026, 14:58

przyjezdny pisze:Byłem w okolicy inwestycji i zrobiłem kilka zdjęć. Wygląda na to, że 2gi etap osiedla będzie miał mniej depresyjne elewacje.

Dzięki za zdjęcia, faktycznie wygląda to już dużo lepiej niż niedrogie bloki socjalne. Całkiem sensownie ta elewacja już wygląda.

gniotek

Postautor: gniotek » 01 lip 2026, 14:59

KKołłątajówka pisze:O, już wiem! Wyglądają trochę jak kontenery na stoczni XD

O nie, teraz już nie będę mógł tego odzobaczyć : D

tatsu

Postautor: tatsu » 03 lip 2026, 13:22

pisalam do Henniger, powiedzieli, że sprzedaż ruszy "może już nawet w wakacje". Teraz trwa tam remont ulicy, więc powinno być trochę lepiej z dojazdem i dojściem

Elendium

Postautor: Elendium » 03 lip 2026, 15:49

DobrzeJuzBylo pisze:
przyjezdny pisze:to, że mieszkania w 2gim etapie będą bardziej zróżnicowane. Jedno z mieszkań będzie miało taras, część mieszkań loggie zamiast balkonów.

Ceny zakładam, że pod 20k/m2. Gdy byłem w okolicy to jest tam na prawdę spokojnie (pytanie, czy jest równie spokojnie gdy ulicą Glogera jeżdżą samochody, bo obecnie jest zamknięta przez remont). Do tego bloczki są niskie i z zagospodarowaniem terenu wokół bloków tworzy to spójną całość. Czy kupiłbym tam mieszkanie - nie.

20k/m2 to chyba za 1.5-2 m2. Nie ma dopłat, z pracą w Krakowie coraz gorzej i klient się mocno wykruszył. Dobrze, że poprawili elewacje z pierwszego etapu, bo przypominały jakieś baraki. Sama lokacja nawet nienajgorsza, ale droga do tramwaju przez ten mostek na Białuchą mogłaby być lepsza. Zdecydowanie jednak wolałbym mieszkać w Ogrodach Glogera niż powiedzmy te kilkaset metrów dalej, gdzie stopniowo będzie coraz większe uzależnenie od samochodu przy ruchliwej drodze.

Widocznie deweloper wie coś, czego Ty nie wiesz, bo za mieszkania na ścianę parku w pierwszym etapie, mimo bliskości torów, chcę po 16-17k i nie negocjuje powyżej 5% (wiem, bo prosiłem o ofertę). Tańsze będą mieszkania z widokiem na dziedziniec itd, ale ściana parku to będzie koło 16-17k.

rooney

Postautor: rooney » 03 lip 2026, 19:19

Elendium pisze:
DobrzeJuzBylo pisze:
przyjezdny pisze:to, że mieszkania w 2gim etapie będą bardziej zróżnicowane. Jedno z mieszkań będzie miało taras, część mieszkań loggie zamiast balkonów.

Ceny zakładam, że pod 20k/m2. Gdy byłem w okolicy to jest tam na prawdę spokojnie (pytanie, czy jest równie spokojnie gdy ulicą Glogera jeżdżą samochody, bo obecnie jest zamknięta przez remont). Do tego bloczki są niskie i z zagospodarowaniem terenu wokół bloków tworzy to spójną całość. Czy kupiłbym tam mieszkanie - nie.

20k/m2 to chyba za 1.5-2 m2. Nie ma dopłat, z pracą w Krakowie coraz gorzej i klient się mocno wykruszył. Dobrze, że poprawili elewacje z pierwszego etapu, bo przypominały jakieś baraki. Sama lokacja nawet nienajgorsza, ale droga do tramwaju przez ten mostek na Białuchą mogłaby być lepsza. Zdecydowanie jednak wolałbym mieszkać w Ogrodach Glogera niż powiedzmy te kilkaset metrów dalej, gdzie stopniowo będzie coraz większe uzależnenie od samochodu przy ruchliwej drodze.

Widocznie deweloper wie coś, czego Ty nie wiesz, bo za mieszkania na ścianę parku w pierwszym etapie, mimo bliskości torów, chcę po 16-17k i nie negocjuje powyżej 5% (wiem, bo prosiłem o ofertę). Tańsze będą mieszkania z widokiem na dziedziniec itd, ale ściana parku to będzie koło 16-17k.

będzie tyle ile ktoś będzie w stanie zapłacić

przyjmijcie w koncu do wiadomosci ze budowa kosztuje 5-6 k/m2, a wszystko powyżej to jest czysta spekulacja, bez górnej granicy
Ostatnio zmieniony 03 lip 2026, 21:52 przez rooney, łącznie zmieniany 1 raz.

Sellie

Postautor: Sellie » 03 lip 2026, 20:14

Elendium pisze:
DobrzeJuzBylo pisze:

Odjazd. Płacić 16k za metr (czyli jakieś dwie wypłaty, czyli 6 miesięcy w roku pracowałbyś na metr kwadratowy tego mieszkania) tylko po to, żeby całe życie męczyć się z hałasem pociągów... Mam znajomych co pokupowali w takich lokalizacjach - teraz chcą sprzedawać i uciekać na wieś bo od tego hałasu mają nerwicę.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 03 lip 2026, 23:23

Sellie pisze: Mam znajomych co pokupowali w takich lokalizacjach - teraz chcą sprzedawać i uciekać na wieś bo od tego hałasu mają nerwicę.

Nerwica na Glogera :lol: Przecież to prawie sielanka jak na wsi, szczególnie jak nie masz okna na ulice i nie w 1 zabudowie.
Ty weź pomieszkaj przy Mogilskiej, al. Pokoju, albo 3-wieszczy to zobaczysz co to hałas, tłok i pył w powietrzu :lol:

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”