Czy centrum Krakowa nadaje się jeszcze do mieszkania / jak się mieszka na Starym Mieście w Krakowie - opinie

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
lobz

Re: Czy centrum Krakowa nadaje się jeszcze do mieszkania / jak się mieszka na Starym Mieście w Krakowie - opinie

Postautor: lobz » 27 kwie 2026, 11:53

Mnie właśnie ciekawi odnośnie inwestycji w centrum Krakowa, ile osób kujących mieszkania np. w takiej inwestycji przy Dolnych Młynów faktycznie zamierza w nich mieszkać, ale co mi się zdaje, że niewiele. Mały lokal tam, to kupuje pewnie większość inwestycyjnie, bo gdyby to miało być pierwsze mieszkanie, to pewnie większość wolałaby coś większego. Duże lokale tam, to z kolei takie kwoty, że skoro ktoś taką gotówką dysponuje, to pewnie ma już zapewnione miejsce do życia wygodne w innej lokalizacji. Ale to tylko taka moja spekulacja. Chętnie zobaczę kiedyś, w ilu oknach tam się wieczorami będzie świeciło światło.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”