luc pisze:Ja ostatnio ustrzeliłem coś takiego w okolicy al. 29 Listopada w Krakowie.

Takie małe stare domki, miniszeregówki prawie. Urokliwe moim zdaniem.
Ta biała część jest na sprzedaż, byłam, oglądałam, ale jest to okropnie malutkie - jakies 20m2 użytkowe, plus problem z właścicielami (wielu właścicieli), w środku jest totalny burdel, pomieszczenie zawalone śmieciami, jeden z właścicieli trzyma tam jakieś swoje graty niby do pracy.
Myślałam, że tam jest ogródek z tyłu, ale niestety nie ma - jest jakby chodnik i szopa, wszystko połączone z innymi domami obok. Szkoda, że to tak zaniedbane. Wołają sobie za to 300k, moim zdaniem niesprzedawalne, bo metraż za mały, a trzeba tam wymienić wszystko - ogrzewanie, nawet nie wiem, czy tam woda działa, bo to pomieszczenie było tak brudne i zaniedbane, że już nie pamiętam co tam w środku było, dało się tylko wejść na krok do środka. Jeszcze strych i korytarz w środku jest wspołdzielony z sąsiadem obok. Także jest to taka mikrokawalerka z dachem do remontu. Zupełnie nieopłacalne rozwiązanie na dzisiejsze czasy. Jakbym była sąsiadem obok to bym to po prostu odkupiła i zrobiła sobie większy dom, ale tam chyba sami starsi/biedniejsi ludzie mieszkają.