To powiedz mi jaki koszt flipper poniósł w związku z zakupem miejsca parkingowego, które w tej inwestycji kosztuje 35-40 tysięcy, a od pewnego momentu jest dodawane do mieszkania, że wycenia je teraz na 60 tysięcy. Remontował też?
Flipperzy mają swoje ekipy, tutaj mowa o średnim standardzie. Nie wiem, skad pomysł, że jest to wyższy skoro są elemety wyposażenia budżetowe z Leroy Merlin. Oczywiście nie jest to też najtańsza masówka, ale bardzo przeciętna aranżacja. Abstrahując od gustów to po prostu bez wodotrystków. Myślę, że spokojnie za 120k opędzlowane. Zwłaszcza, że w tym budynku jeszcze 2 lub 3 inne identyczne mieszkania kupili i teraz wystawiają (2 i 3 piętro w jednym pionie i analogicznie w drugim, a jeszcze nieznany jest los pierwszych pięter, bo nadal są remontowane). Przy masowych zleceniach są ceny ekstra.
Nie ma bata, że ktoś da za to więcej niż 1,2 mln i prędzej, chociaż raczej później też sobie to na deweloperuchu podejrzymy.
Ubywa miejsc pracy w Krakowie (bardzo szybko), ubywa Ukraińców, przybywa mieszkań. O ile nie następuję zjawisko kolekcjonerstwa to trudno będzie na tym się nachapać.
O fliperach i flipowaniu
Re: O fliperach i flipowaniu
DobrzeJuzBylo pisze:Flipperzy mają swoje ekipy, tutaj mowa o średnim standardzie.
Może i mają swoje ekipy, ale one też za darmo nie pracują, tak czy inaczej dobrych kilkadziesiąt tysięcy za wykończenie mieszkania muszą zapłacić nawet swojej ekipie. Chyba, że sami wykańczają.
Re: O fliperach i flipowaniu
Nie chodzi o to że ktoś poniósł dodatkowe koszty, chodzi o to jak bezczelnie naliczył sobie marże, ponad pół miliona przed kosztami, i 350 tysięcy na czysto
Dwa, trzy lata temu takie wały przechodziły, bo mieszkań na rynku było mało a bezpieczny kredyt 2% generował praktycznie nieograniczony popyt ...
Dwa, trzy lata temu takie wały przechodziły, bo mieszkań na rynku było mało a bezpieczny kredyt 2% generował praktycznie nieograniczony popyt ...
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”